NON STOP 0799248332
 

Instalatii sanitare

Instalatii sanitare

  • montaj obiecte sanitare: cada, cabina dus, WC, bideu
  • instalatii cupru
  • instalatii canalizare
  • reparatii instalatii termice si sanitare
  • montaj calorifere
  • montaj centrale termice, boilere
Instalatii sanitare

Instalația unei case/ apartament reprezintă o etapă a produsului final pentru care trebuie să oferim atenție. La modul general, instalațiile sanitare cuprind trei subdivizii: instalația de apă rece, instalația de apă caldă, instalația de canalizare.

Apa rece – are două surse de proveniență: de la sistemul de apă stradală sau prin forarea unui puț la adâncime (dacă optați pentru varianta puțului, este necesar un hidrofor pentru asigurarea presiunii). Pe înțelesul tuturor, instalațiile funcționează în general pe principiile fundamentale pe care le întalnim în natură cum ar fi gravitația sau presiunea.

Apa caldă – dacă apa rece o găsim așa în starea ei naturală, în ceea ce privește apa caldă lucrurile se complică, avem nevoie de o sursă care să o aducă la o anumită temperatură față de cea inițială. Apa caldă menajeră se poate prepara cu ajutorul: boilerelor, centralelor termice, panouri solare etc.

De reținut! Este absolut necesară montarea unui robinet „intermediar” între sursa principală de apă și casă. În cazul unei defecțiuni, oprirea apei se poate face de la acest robinet. Dar, în cazul în care se defectează una dintre cele două băi, montarea unor robineți de închidere și de golire pentru fiecare coloană de distribuție este necesară pentru a nu opri apa în toată casa, ci doar pe coloana cu probleme.

Canalizarea – dacă am văzut cum intra apa, caldă sau rece, în casa, trebuie să vedem și drumul de întoarcere prin instalația de canalizare. Instalația de canalizare interioară este aceeași indiferent dacă sunteți legați la o fosă septică sau la canalizarea stradală. În cazul canalizării, principiul folosit este gravitația, nu presiunea ca în cazul instalației de apă. Conductele au un rol important pentru funcționarea corectă a sistemului, de aceea trebuie avut în vedere: lungimea traseelor, diametrele, pantele conductelor.
Este important diametrul țevilor, în special în cazul țevilor pentru apa reziduală. Dacă este prea mare, pentru că apa folosită nu umple țeava, substanțele solide se sedimentează și duc în timp la înfundarea țevilor. În caz contrar, o țeavă cu diametrul mic scoate apa afară pentru că nu există aer suficient, în timp duce la miros și zgomote neplăcute.

Atenție! Montarea incorectă a sistemului de canalizare poate duce în timp la depuneri de resturi pe conductă și înfundarea acestora. Este necesară prezența unui specialist!


Galerie foto

« 1 of 5 »